Pas na verbinding met jezelf kan je connecteren met je onderneming

12-04-2019

Zoals sommigen onder jullie weten, ben ik net terug van een "Nurture your Nature" weekje in Spanje bij Mieke Lannoey*.
Een geschenk aan mezelf om een heftig herstelproces af te sluiten en een plek te geven.

De emotionele en fysieke vermoeidheid na mijn relationele burn-out was lang in mijn lijf blijven zitten. Totale uitputting waarbij elke prikkeling er één te veel is en nadenken over alledaagse dingen een hele opgave. En in éénzelfde beweging zo ver afgedreven zijn van mezelf dat elk contact met de echte "IK" verdwenen was.

De laatste maanden werd me duidelijk welke diepe sporen deze levensfase heeft achtergelaten.

Mijn eigen onderneming opstarten in januari 2018 vertaalde zich mede hierdoor in een heuse zoektocht geplaveid met zowel kleine keien als grote rotsen. Een resem opleidingen gezien ik mezelf maar weinig hoog inschatte en vooral heel wat twijfelende stappen in heel diverse richtingen. Wat me uiteraard in niets anders bracht dan één groot doolhof met verschillende uitwegen maar geen enkel duidelijk pad. Het grote voordeel van dit doolhof, is dat ik heel wat wegen heb uitgeprobeerd.
Op elk pad vond ik dan wel iets dat me dichter bracht
bij mijn echte IK.
Diverse persoonlijke groei- en verwerkingsprocessen, energie-gevers, toegang tot mijn creativiteit, contact met de spirituele en intuïtieve wereld en de hierbij horende nieuwe inzichten en kennis. En heel wat warme, ondersteunende mensen waar ik één voor één dankbaar ben dat zij mijn pad kruisten. Als ik er nu op terugkijk, maakt dit alles deel van een hele mooie en ingrijpende ervaring.

En toch...
Steeds opnieuw was ik ervan overtuigd dat ik onvoldoende competenties had om iets te betekenen voor de anderen. Dat mijn talenten verwaarloosbaar waren ten opzichte van al deze succesvolle ondernemers waarmee ik omringd werd. Ondanks dat ik een aantal succesvolle evenementen de wereld ingegooid heb en tweemaandelijks meer dan 20 ondernemers samenbreng om te netwerken 😊
Van een laag zelfbeeld en het bijhorende gebrek aan zelfvertrouwen gesproken.

Waarom vertel ik jou dit ?

Omdat ik éénieder duidelijk wil maken welke impact één of meerdere destructieve periodes in een leven kunnen hebben.
Uitdragen dat je jezelf ruimschoots de tijd moet gunnen om te herstellen. Ja, ook al gaat het soms over jaren...en meegeven dat deze trauma's ook doorwerken op andere gebieden in je leven zoals relaties, werk, sociaal leven...
Ikzelf zat zo vast in mijn overtuiging niets waard te zijn dat ik niet inzag dat ik volledig verkrampt aan het ondernemen was. Ik zag enkel het aantal uren dat ik "bezig was" en hoe weinig waarde ik realiseerde. Waarde als in geld, een aanbod, energie... Ik liep op alle vlak letterlijk en figuurlijk leeg. Ondanks alle aanmoedigende woorden van partner, kinderen, vrienden en collega's zat ik volledig vast in mijn denken.
Hoe kon ik duidelijke richting geven aan mijn bedrijf zolang ik de verbinding met mijn innerlijke kracht, mijn echte IK, niet had teruggevonden.

Deze vraag bracht me uiteindelijk tot bij de prachtige omgeving waar Mieke Lannoey verblijft.

Door te vertoeven in mijn eigen unieke gezelschap,
me over te geven aan de stilte,
me letterlijk elke dag met de energie van de natuur te voeden en open te stellen voor alles wat ik tegenkwam,
naar binnen te keren en in mijn emoties* te duiken, 
ben ik mondjesmaat terug in contact gekomen met mijn innerlijke stem.
Bij elke wandeling werd me wel iets gespiegeld, kwam er pijn naar boven en werd er een nieuw laagje geheeld. Zot hoeveel metaforen fauna en flora ons aanreikt. Hoe verdriet zich net als kalk vastzet in je lichaam en slechts langzaam oplost door laagje per laagje los te weken.

Deze totale afzondering van alles rondom mij was de enige manier om mijn eigen stem terug te vinden.

Wat me brengt tot de volgende vraag : Hoe gaat het verder ?

Ik voel dat er de voorbije dagen heel wat ruimte vrijgekomen is in mezelf. Ruimte waar nieuwe ideeën mogen ontstaan die beter afgestemd zijn op mijn talenten en wie ik diep vanbinnen ben.
Één ding is zeker, verbinding blijft mijn rode draad.
Verbinding binnen jezelf, verbinding met je familie en vrienden, verbinding met andere ondernemers.

Hoe ? Dat wordt de komende tijd wel duidelijk. Stap per stap.
Bloggen wordt er één van 😊

Wil jij ook doorheen de natuur de verbinding met jezelf herstellen ? Ik ga graag met jou mee op wandel zodat ook jij gevoed wordt door de kracht van de natuur. 

Check mijn Aanbod
Of neem contact op via rassauwnat@gmail.com

Voor nu wens ik jou een heel deugddoend en verbindend weekend !
Nathalie Rassauw 

*met behulp van de emotionele Blends samengesteld door Sebby Tiné - www.lumaia.be
*Meer weten over de verbindende weekends van Mieke Lannoey ? Je vindt alle info op https://www.miekelannoey.com/verbindend-weekend/  

© 2019 Nathalie Rassauw - Lostraat 49 - 9850 Merendree - 0486/637224 - rassauwnat@gmail.com  
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.