Wat hebben de Scorpions te maken met zelfliefde ?

27-08-2019

Zover ik me kan herinneren heeft muziek altijd een primordiale rol
gespeeld in mijn leven. Of een liedje bij mijn favorieten kwam te staan, hing hoofdzakelijk af van de tekst.
Met melodieën waar ik de woorden niet van versta, zal ik niet snel connecteren. (Al vormt een goed dansnummer daar al eens een uitzondering op. Maar daar wil ik het vandaag niet over hebben 😊)
Dus vrolijk, boos of verdrietig er is altijd wel een bijhorend lied dat mijn gevoel versterkt.  Net als jij heb ik dan ook mijn eigen speellijst op Spotify waarin ik al mijn lievelingsliedjes opsla en waar ik in ga putten wanneer ik in een bepaalde emotie vertoef.
Deze week viel me nog maar eens op hoe ik elk liedje associeer met een gebeurtenis, persoon of hoofdstuk uit mijn leven.

Herkenbaar ?

Op zich is dit heel fijn want uiteraard zijn er heel wat liedjes die me terugbrengen naar toffe momenten. Doch heel vaak zijn er ook muziekstukken die me out of the blue terug katapulteren naar een donkere levensfase of in een vingerknip mijn, tot dan toe "blij gezindheid", omzetten naar mijmerend, triest of prikkelbaar humeur.
Zo ging het deze week dus ook bij het horen van "Still loving you",
één van de topper van de Scorpions.
De enige "hardrock" band die mijn hart op 15 jarige leeftijd wist te stelen met zijn prachtige slows, ingrijpende teksten incluis (persoonlijke invulling).

Ik betrap mezelf luidkeels te willen meezingen maar mis die allesomvattende overtuiging waarmee ik vroeger deel uitmaakte van het achtergrondkoor (weliswaar binnen mijn 4 muren of in de auto tot grote ergernis van mijn kinderen 😉 ) Dus staak ik mijn aanzet wegens gebrek aan enthousiasme.
Het drong me door dat de tekst gewoonweg niet meer resoneert met wie ik vandaag ben, wat ik vandaag voel.
Ik ben vandaag immers omringd door een liefdevolle en respectvolle partner.
Ik mis helemaal geen liefde.
Waarom zou ik dan met volle borst "Still loving you" meezingen, weerklinken mijn gedachten.
Maar ik wil helemaal niet ophouden met naar de Scorpions te luisteren !
Dit lied hoort immers tot mijn favoriete playlist...
En zo mijmeren mijn gedachten verder tot het me als vanzelf
naar het antwoord brengt :

Wat als ik het lied nu eens gewoon luidkeels meezing voor MEZELF ?
En elke zin die er in voorkomt terugkoppel naar MIJ.
"I'm still loving you" wordt dan "I'm still loving ME"
Mmmm, ik heb mezelf wel heel lang niet graag gezien dus even laten weten dat ik mezelf nog steeds (of opnieuw) graag zie, voelt wel goed aan.

Noot na noot besef ik dat ik het wel heel leuk vind om mezelf dit lied cadeau te doen. 
Elk woord, elke zin die ik mezelf toezing komt hartverwarmend binnen 
en vult me helemaal met liefde.

Het soort liefde dat ik mezelf al van kinds af aan had ontzegd :

ZELFLIEFDE

De zelfliefde die ik jaren geleden besloot af te stoten omdat ik vond dat ik ze niet waard was, dat ik ze niet verdiende, dat ik niet goed genoeg was...
Omdat ik dacht dat meer zelfliefde gelijk was aan minder liefde van buitenaf. Want als ik mezelf ben dan zeg, doe en voel ik niet altijd alles zoals anderen willen dat ik zeg, doe en voel. En dan gaan ze mij niet meer zo graag zien, misschien wijzen ze me wel helemaal af.
Dus om meer liefde te ontvangen van mijn ouders, mijn vriendenkring, mijn toenmalige vriendjes, mijn ex-man...ging ik mijn eigenliefde dieper en dieper ingraven tot ze helemaal verborgen was.

Een aantal jaren geleden heb ik besloten mijn eigenliefde terug te winnen.
Ik was bereid ervoor te vechten en de muur tussen mij en mijn zelfliefde steen per steen af te breken. Eindelijk had ik beseft dat ik eigenliefde nodig heb om te kunnen leven vanuit mijn kern en zo liefde te kunnen doorgeven.
Ik wist dat het geen makkelijke weg zou zijn. Dat ik een directe confrontatie moest aangaan met angst, pijn en vooral heel veel verdriet.

De muur is nog niet helemaal met de grond gelijk gemaakt maar de verbinding tussen ZELFLIEFDE en IK is hersteld, we weten dat we elkaar liefhebben en gaan vanaf nu elke uitdaging samen aan.En zo kreeg "Still loving you" vanaf vandaag een nieuwe betekenis en kan ik het vanaf nu opnieuw luidkeels meezingen 😊

Ik daag je uit om zelf ook eens op zoek te gaan naar jouw ultieme love song en die uit volle borst mee te zingen voor jouw verdrongen eigenliefde, jouw kleine IK (want daar zit ze veilig verborgen).
Herstel de verbinding tussen ZELFLIEFDE en JEZELF zodat je volledig in je kracht komt te staan en jouw leven kan leven vanuit je ware identiteit.

Probeer het maar !
Download jouw lied, sluit je ogen en visualiseer dat JIJ, jouw volwassen ik met jouw innerlijke kind, jouw kleine IK in gesprek gaat.
Ik ben benieuwd naar jouw inzichten.

Nathalie Rassauw
Identiteitsmakelaar
Leven, werken en ondernemen vanuit je ware identiteit

© 2019 Nathalie Rassauw - Lostraat 49 - 9850 Merendree - 0486/637224 - rassauwnat@gmail.com  
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.